Takie tam, obiadowe, słabej jakości. Nawet nie wiedziałam, że tyle tego jest. To są takie dania, do których wstyd dać przepis ale fajnie w sumie pokazać, że nie je się ciągle tego samego ;P. Połowy dań już nie kojarzę, jednak spróbuję przynajmniej większość opisać...
|
Smakowite maczanki,
nazwa inspirowana z książki
"Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" :P |
|
Z tego co widzę, to jest to zupa pomidorowa z
makaronem ryżowym :P |
|
Hot Dog, apetyt na niego naszedł mnie
po Cooking Clash :P |
|
Kotlety sojowe z sosem, sałatka
i ziemniaki |
|
Obiad na ciężkie studenckie chwile :P |
|
Sałatka z sosem tzatziki |
|
Zapiekana cieciorka z warzywkami |
|
Świeże warzywa i składnik X |
|
Marchewkowa pasta kanapkowa? |
|
Czerwone naleśniki bez jakiegokolwiek
czerwonego barwnika! |
|
Sushi mnie na zajęciach |
|
Danie w stylu 'że niby chińskie' |
|
Szczawiowa! Jedna z najlepszych
zup na świecie :) |
|
Danie inspirowane "Słonecznym Risotto"
Roślinożerki :) |
|
Psikus zrobiony rodzicom - tego samego
dnia co oni piekli schab ja zrobiłam seitan :D
Siostra się nabrała :D |
Ponownie przepraszam za jakość zdjęć... Niektóre były robione telefonem
Mam nadzieję, że się podoba :)
Cottien
Co to za "majonez" przy maczankach i hot dogu? ;) Fajny mix :)
OdpowiedzUsuńZwykła musztarda stołowa, ewentualnie musztarda kremska (moja ulubiona, taka w przezroczystym plastikowym kubeczku z pomarańczowym wieczkiem) :)
UsuńNaprawdę się podoba? Cieszę się bardzo :D
A z czego są te maczanki? Wyglądają smakowicie :) I pytanko- robisz seitan sama czy z jakiś mieszanek?
OdpowiedzUsuńMaczanki to zwykłe parówki sojowe a sosy to ketchup i musztarda ;).
UsuńSeitan zawsze robię sama, ze zwykłej mąki :). Nigdy nie kupowałam specjalnych mieszanek, bo są dość drogie a staram się gotować raczej z tanich i codziennych, łatwo dostępnych produktów
Oooo, podziwiam. Ja się muszę zainteresować i też seitan sama wykombiować :D
UsuńObiady super, głodna się zrobiłam :))
Miszmasz, koniecznie! To danie jest proste, tylko trochę czasochłonne ale myślę, że raz na jakiś czas warto zrobić :)
UsuńNo i moja pierwsza próba z seitanem zakończona klopsem... ale nie że się mi udał klops wege, oj nie nie... ;) niestety poleciało (dosłownie) do kosza...
UsuńZa chwilę zabieram się za próbę nr 2. Tym razem z innego rodzaju mąki ;) Zobaczymy co mi wyjdzie... hehe...
A czemu? W czym był problem? Najlepiej jest robić z białej mąki, czasami dobrze jest sprawdzić ile dana mąka ma białka, czasami jest taka informacja na opakowaniu. Im większa wartość białka tym lepiej
UsuńChichotałam przy maczankach , bo mi się ta książka przypomniała :))
OdpowiedzUsuńBuziak ! <3
Książka zabawna była tylko trochę męczyły mnie powtórzenia ;P. I nie ze wszystkim się zgadzam ale akurat co do kuchni to rację ma autorka, nie ma co ;)
UsuńUściski Justyno :)